Når det blåser nordavind fra alle kanter og det ikke akkurat inviteres til å være ute i hagen. Hva kan vel da passe bedre enn en varm gulrotsuppe med smakfulle ingredienser med litt futt?
Suppen er enkel å lage og jeg synes den er god på smak. Vil du gjøre litt stas på gjesten din topper du den med vårløk, skiver med gulrøtter og litt frisk koriander. Noen dråper lime og skall er også deilig garnityr.
Du kan også servere et godt brød til, eller flatbrød.
Krydret gulrotsuppe med kokosmelk, 4 porsjoner
I N G R E D E N S E R
Gulrotsuppe
- 1 løk, grovhakket
- 4 hvitløksfedd, grovhakket
- ca 4cm ingefær, grovhakket
- 1 rød chili, grovhakket (fjern frø)
- ca. 600g gulrøtter, i skiver
- 2 ts karripulver
- 1 boks Änglamark kremet kokosmelk
- 8dl grønnsaksbuljong, jeg brukte buljong fra økologiske kraftbein
- kokosolje (eller annen olje) til steking
- salt, pepper
Garnityr
- fine skiver gulrøtter
- frisk koriander
- fine skiver vårløk
- saft og finrevet skall av lime

F R E M G A N G S M Å T E
Grovhakk løk, hvitløk, ingefær og chili. Skjær gulrøttene i biter.
Blancher løk, hvitløk, ingefær og chili i litt olje i en gryte over middels varme til det er mørt. Dryss karripulver over, tilsett gulrøttene og blancher noen minutter til.
Rør inn kokosmelk og buljong og la det koke opp. La suppen småkoke til gulrøttene er møre. Dette kan ta 10 – 20 minutter alt ettersom hvor store gulrotbitene er.
Kjør suppen glatt i en blender eller ved hjelp av en stavmikser.
Smak til med salt og pepper og ev. litt limesaft.
Server suppen i skåler og topp med finskivede gulrøtter, vårløk, frisk koriander og finrevet limeskall.
Håper det smaker!
Har du lyst til å lage ditt eget urtekrydder/-salt finner du oppskriften her.

Så enkelt dekker du et bord for to. Rosen har jeg vært så heldig å få av ei venninne, ellers er det jo gjenbruk av ting jeg har stående i skapet. Krydderet jeg har satt fram er mitt hjemmelagde urtekrydder/-salt og tangsalt.
Et godt fellesskap for oss hageentusiaster er Facebooksiden Hagetips. Meld deg inn her da vel!
Oppskriften til denne suppen har jeg funnet i bloggen MAT PÅ BORDET