• Forside
  • Hagetips
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Hage
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Om Meg
  • Presse
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Furulunden

Hageliv - Lise for sjelen

Header Right

  • Hagetips
    • Hage generellt
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Søk
Krydret gulrotsuppe med kokosmelk - uten gluten og melk - klar til servering

Krydret gulrotsuppe med kokosmelk – uten gluten

Krydret gulrotsuppe med kokosmelk - uten gluten og melk - klar til servering

14. februar 2020 // Mette Gry Larsen // Skriv en kommentar

Når det blåser nordavind fra alle kanter og det ikke akkurat inviteres til å være ute i hagen. Hva kan vel da passe bedre enn en varm gulrotsuppe med smakfulle ingredienser med litt futt?

Suppen er enkel å lage og jeg synes den er god på smak. Vil du gjøre litt stas på gjesten din topper du den med vårløk, skiver med gulrøtter og litt frisk koriander. Noen dråper lime og skall er også deilig garnityr.

Du kan også servere et godt brød til, eller flatbrød.

FØLG FURULUNDEN PÅ FACEBOOK – for skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger, interiør, grønnsaksdyrking, oppskrifter m.m.

Krydret gulrotsuppe med kokosmelk, 4 porsjoner

I N G R E D E N S E R

Gulrotsuppe
  • 1 løk, grovhakket
  • 4 hvitløksfedd, grovhakket
  • ca 4cm ingefær, grovhakket
  • 1 rød chili, grovhakket (fjern frø)
  • ca. 600g gulrøtter, i skiver
  • 2 ts karripulver
  • 1 boks Änglamark kremet kokosmelk
  • 8dl grønnsaksbuljong, jeg brukte buljong fra økologiske kraftbein
  • kokosolje (eller annen olje) til steking
  • salt, pepper
Garnityr
  • fine skiver gulrøtter
  • frisk koriander
  • fine skiver vårløk
  • saft og finrevet skall av lime
Krydret gulrotsuppe med kokosmelk - uten gluten og melk - besøk av Hilde fra Tangro.no
Den første gjesten som prøvde gulrotsuppen, var Elin Hjortland fra Tangro.no

F R E M G A N G S M Å T E

Grovhakk løk, hvitløk, ingefær og chili. Skjær gulrøttene i biter.

Blancher løk, hvitløk, ingefær og chili i litt olje i en gryte over middels varme til det er mørt. Dryss karripulver over, tilsett gulrøttene og blancher noen minutter til.

Rør inn kokosmelk og buljong og la det koke opp. La suppen småkoke til gulrøttene er møre. Dette kan ta 10 – 20 minutter alt ettersom hvor store gulrotbitene er.

Kjør suppen glatt i en blender eller ved hjelp av en stavmikser.

Smak til med salt og pepper og ev. litt limesaft.

Server suppen i skåler og topp med finskivede gulrøtter, vårløk, frisk koriander og finrevet limeskall.

Håper det smaker!

Har du lyst til å lage ditt eget urtekrydder/-salt finner du oppskriften her.

Borddekking til to - en deilig krydret gulrotsuppe på menyen

Så enkelt dekker du et bord for to. Rosen har jeg vært så heldig å få av ei venninne, ellers er det jo gjenbruk av ting jeg har stående i skapet. Krydderet jeg har satt fram er mitt hjemmelagde urtekrydder/-salt og tangsalt.

Et godt fellesskap for oss hageentusiaster er Facebooksiden Hagetips. Meld deg inn her da vel!

Oppskriften til denne suppen har jeg funnet i bloggen MAT PÅ BORDET

Share66
Pin3
Tweet
Share
69 Shares

Kategori: Mat

Previous Post: « Borddekking med nydelige perleblomster – det er vår!
Next Post: Vinn en bålpanne i Cortenstål fra Fuera Vinn en bålpanne i Cortenstål fra Fuera - her ses den i et terrassemiljø»

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Om meg

Hei, jeg heter Mette. Jeg er utdannet eiendomsmegler, men her inne er det mine hageopplevelser som råder. På Furulunden hageblogg får du se bilder og skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger m.m. I tillegg interiør fra eget og andres hjem

Kategorier

    Annonser Besøkshage Diverse Gjør det selv Hage Hagebøker Hagetips Hytta Interiør Jul Kjøkkenhage Kompost Konkurranse Krukkeblomster Mat Om meg Planteportrett Presse Pressetur Prosjekter På besøk hos Temareiser Ukategorisert

Facebookgruppen Hagetips

Velkommen inn
Reiseannonse - Urbantoglandlig

Nyhetsbrev

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!

Translate

no Norwegian
no Norwegianen Englishaf Afrikaanssq Albanianar Arabichy Armenianbs Bosnianbg Bulgarianzh-TW Chinese (Traditional)cs Czechda Danishnl Dutchet Estoniantl Filipinofi Finnishfr Frenchfy Frisiangl Galicianka Georgiande Germanel Greekht Haitian Creolehaw Hawaiianiw Hebrewhi Hindihu Hungarianis Icelandicid Indonesianga Irishit Italianja Japaneseko Koreanku Kurdish (Kurmanji)la Latinlv Latvianlt Lithuanianlb Luxembourgishmk Macedonianmg Malagasyms Malayml Malayalammt Maltesemr Marathimn Mongolianmy Myanmar (Burmese)ne Nepalips Pashtofa Persianpl Polishpt Portuguesepa Punjabiro Romanianru Russiansr Serbiansk Slovaksl Slovenianso Somalies Spanishsu Sudanesesv Swedishtg Tajikta Tamilte Teluguth Thaitr Turkishuk Ukrainianur Urduvi Vietnamese

Arkiv

Personvernerklæring


Levert av WebNext Digitalbyrå