• Forside
  • Hagetips
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Hage
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Om Meg
  • Presse
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Furulunden

Hageliv - Lise for sjelen

Header Right

  • Hagetips
    • Hage generellt
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Søk

Hjemmelaget tacokrydder uten tilsetningsstoffer

22. mars 2019 // Mette Gry Larsen // 6 Kommentarer

Lag ditt eget tacokrydder - Hjemmelaget tacokrydder og urtesalt
Hjemmelaget tacokrydder uten tilsetningsstoffer, kan det friste? Det er smakfullt og uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer, med unntak av chilipulveret som er tilsatt antiklumpemiddel.
I tillegg kan det lages av økologiske ingredienser.
Er det noen av dere som har forsøkt å lage pulver/krydder av grønnsaker dere dyrker? Det ville det virkelig være interessant å høre om.
Laget ditt eget tacokrydder - Her er tacokrydderet på norgesglass

Ingredienser til hjemmelaget tacokrydder:

  • 3 ss paprikapulver
  • 3 ss chilipulver
  • 3 ss spisskummen
  • 6 ts korianderpulver
  • 6 ts salt

Denne porsjonen holder til mange tacokvelder. Til 400 gram (til to personer) karbonadedeig bruker jeg 2 spiseskjeer av krydderet. Det er selvfølgelig en smakssak, det er bare å prøve seg fram.

Jeg har doblet porsjonen her. Da kan jeg dele innholdet i to glass og ha et hjemme og et på hytta. I tillegg kan det være en koselig vertinnegave når du er invitert bort.

Har du lyst til å prøve? Deilig å slippe alle tilsetningsstoffene og de kunstige aromaene.

Taco til Norge

I Norge er «nasjonaltacoen» tacoskjell fylt med kjøttdeig, grønnsaker, saus, ost og rømme. Med unntak av hermetisk mais og hvitost er dette en rett som er lik CalMex-tacoen. Denne varianten ble oppfunnet av meksikanske fremmedarbeidere i California i mellomkrigstiden, og senere industrialisert av fastfoodkjeden Taco Bell i 1962.

Taco kom til Norge i 1965, da Stavanger-kjøpmannen Allert Middelthon begynte å importere varer for å tilfredsstille behovet til amerikanere som kom til byen for å lete etter olje i Nordsjøen. Middelthon tok inn maismel, Pampers-bleier med parfyme, kakemikser, ulike supper på boks, barbecuesauser og taco-produkter. Middelthon solgte også videre til kjøpmenn som Jacobsen på Holtet i Oslo og Bang på Høvik i Bærum.

Det meksikanske kjøkkenet ble populært på verdensbasis i etterdønningene av sommer-OL i Mexico 1968, men i Norge var det i første omgang den meksikanske gryteretten som ble mest populær. Først i 1985 fikk Oluf Lorentzen konkurranse, da Haugen-Gruppen begynte å importere tacoprodukter. I årene mellom VM i fotball i Mexico i 1986 og Norges kamp mot Mexico i fotball-VM i 1994 befestet tacoen sin stilling i de norske hjem.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg!  Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Sjekk ut om Hagelivoguterom er et blad for deg.
Share6
Pin3
Tweet
Share
9 Shares

Kategori: Hagetips

Previous Post: «På utflukt til Gøteborgs botaniske Hage - Hovedhuset med hage foran På utflukt til Gøteborgs avvekslende botaniske hage
Next Post: Varmkompost er hagens gull, tips til å komme i gang »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. berit

    23. mars 2019 at 08:27

    Jeg har laget tacokrydder tidligere, men det har blitt altfor sterkt etter min smak. Kanskje jeg skal prøve ditt med litt mindre chili?

    Svar
  2. Mette Gry Larsen

    23. mars 2019 at 18:15

    Ja, det er viktig å tilsette mengde etter smak. Jeg er ikke glad i veldig sterk mat. Som jeg skriver så holder det med en teskje av dette krydderet til 400 gr karbonadedeig for meg. Ikke gi deg, prøv igjen og lykke til 🙂

    Svar
  3. Carina, 4 Seasons by Carna

    24. mars 2019 at 18:09

    Tack för tipset! Att slippa konsistensgivare och andra saker känns angeläget.

    Ha det gott! Carina

    Svar
    • Mette Gry Larsen

      26. mars 2019 at 09:08

      Ja , og når du ikke tåler konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer er det avgjort det beste 🙂 Da heier vi på hjemmelaget Tacokrydder 🙂

      Svar
  4. Anni

    25. mars 2019 at 13:08

    Jag har aldrig köpt färdig tacokrydda, den tilltalar mig inte det minsta. Å andra sidan brukar jag inte blanda någon heller utan använder spiskummin och chilipulver direkt när jag lagar maten. Undrar om folk i allmänhet förstår hur lätt det är att krydda själva istället för att köpa kryddblandningar?

    Svar
    • Mette Gry Larsen

      26. mars 2019 at 09:09

      Hei Anni! Ja man kan jo også krydre direkte. Synes bare det er så lettvint når jeg først har laget det ferdig 🙂 Uansett er det godt å lage maten fra bunnen av 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Om meg

Hei, jeg heter Mette. Jeg er utdannet eiendomsmegler, men her inne er det mine hageopplevelser som råder. På Furulunden hageblogg får du se bilder og skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger m.m. I tillegg interiør fra eget og andres hjem

Kategorier

    Annonser Besøkshage Diverse Gjør det selv Hage Hagebøker Hagetips Hytta Interiør Jul Kjøkkenhage Kompost Konkurranse Krukkeblomster Mat Om meg Planteportrett Presse Pressetur Prosjekter På besøk hos Temareiser Ukategorisert

Facebookgruppen Hagetips

Velkommen inn
Reiseannonse - Urbantoglandlig

Nyhetsbrev

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!

Translate

no Norwegian
no Norwegianen Englishaf Afrikaanssq Albanianar Arabichy Armenianbs Bosnianbg Bulgarianzh-TW Chinese (Traditional)cs Czechda Danishnl Dutchet Estoniantl Filipinofi Finnishfr Frenchfy Frisiangl Galicianka Georgiande Germanel Greekht Haitian Creolehaw Hawaiianiw Hebrewhi Hindihu Hungarianis Icelandicid Indonesianga Irishit Italianja Japaneseko Koreanku Kurdish (Kurmanji)la Latinlv Latvianlt Lithuanianlb Luxembourgishmk Macedonianmg Malagasyms Malayml Malayalammt Maltesemr Marathimn Mongolianmy Myanmar (Burmese)ne Nepalips Pashtofa Persianpl Polishpt Portuguesepa Punjabiro Romanianru Russiansr Serbiansk Slovaksl Slovenianso Somalies Spanishsu Sudanesesv Swedishtg Tajikta Tamilte Teluguth Thaitr Turkishuk Ukrainianur Urduvi Vietnamese

Arkiv

Personvernerklæring


Levert av WebNext Digitalbyrå