
Suppe av squash – Vi hadde ikke vært på hytta de siste to ukene, og da vi dro derfra sist, var squashen så liten at den ikke på noen måte kunne brukes til noe. Makan altså, de hadde fått god næring og vokst seg store og sterke i hyttehagens pallekarmer.

Som du kan se hadde den blitt litt større enn vanlig, men var like god i kjøttet som de som har en litt mer vanlig størrelse.
Jeg tenkte så det knaket og kom til at en suppe sikkert kunne smak godt. Så tenkt så gjort.
Ingredienser til to personer
- Hele squashen som veide ca. 950 gram når tuppene og skallet ble fjernet
- 4 gulrøtter
- 1 pastinakk
- 1/2 purre
Fremgangsmåte på suppe av squash
- dette ble blansjert i gryta og deretter tilsatt kyllingkraft som jeg hadde i fryseren (fra skroget av en Stange-kylling)
- så fikk det syde og småkoke i ca. 15 minutter
- deretter brukte jeg stavmikseren for å få en slett suppe
- smakte til med salt og pepper
- litt koriander og 3 grener bredbladet persille fra hagen
Til slutt tilsatte jeg 4 gode spiseskjeer med creme fraiche.
Det ble en suppen sin det. Jeg bruker ofte mannen som smakstester og den holdt mål og vel så det.
En slik suppe kan jo selvfølgelig tilsettes andre godsaker også, som f.eks. sprøstekt bacon og annet krydder.

Bare for å vise deg hvor stor denne squashen var. Suppe ble det, en smakfull sådan. Så har du squash å plukke inn fra kjøkkenhagen? Da er suppemuligheten her.
TAKK FOR AT DU LESER HAGEBLOGGEN FURULUNDEN! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.