• Forside
  • Hagetips
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Hage
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Om Meg
  • Presse
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Furulunden

Hageliv - Lise for sjelen

Header Right

  • Hagetips
    • Hage generellt
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Søk

Sommerens kjeks laget med aromatisk lavendelsukker, nam!

1. juli 2019 // Mette Gry Larsen // 2 Kommentarer


Sommerens kjeks laget med lavendelsukker - kopp te med kjeks står på vannbordet

Sommerens kjeks laget med lavendelsukker: Da jeg viste deg hvordan du enkelt kan lage ditt eget lavendelsukker lovte jeg at du skulle få denne oppskriften. Den fikk du aldri. Jeg får skylde på at sommeren gikk så utrolig fort at jeg ikke rakk å lage lavendelkjeks. Dette året, derimot, har jeg laget lavdelkjeks og oppskriften finner du under her.

HAGETIPS! Plukk inn Lavendel og lag årets lavendelsukker – oppskriften min finner du her

Sommerens kjeks laget med lavendelsukker - den kan nytes med en kopp te i hagen

Ingredienser til kjeks med Lavendelsukker

Nok til 20-30 kjeks  

  • 4 dl hvetemel – jeg bruker speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 gram romtemperert smør
  • 1 dl lavendelsukker
  • 1 ss honning
  • 1 dl vann  
  • I stedet for lavendelsukker, kan du bruke vanlig sukker og ha i 2 ss klippet lavendelblomst.

tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/lavendeldrømmer(åpnes i en ny fane)

HAGETIPS! Hvordan du lager dine egne stiklinger av Lavendel viser jeg deg i denne artikkelen

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.  

  • Bland alt til en fin deig.
  • Trykk ut litt av deigen på en skjærefjøl til 1/2 – 1 cm tykkelse.
  • Bruk et lite kjøkkenglass eller noe annet for å få runde, fine kjeks.  
  • Legg kjeksene på bakepapir og stek de i 8-10 minutter midt i ovnen på 200 grader.
  • De skal være sandfargede, men litt brune rundt kanten.   Konsistensen kan minne litt om kakemenn.
  • Når de er avkjølt er det bare å plukke inn litt peppermynte og sitronmelisse til te og nyte lavendelkjeksen ute i hagen eller på balkongen. Blir ikke mer sommer enn det vel?  

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips! Lettvinn måte å holde seg oppdatert på alle mine hagetips og besøk hos andre hageentusiaster. Du finner skjemaet på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

TAKK FOR AT DU LESER HAGEBLOGGEN FURULUNDEN! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Kategori: Hagetips

Previous Post: « Lag suppe av squash – det smaker kjempegodt!
Next Post: Pipeholurt og japansk lønn – en spennende kombinasjon Pipeholurt og japansk lønn, en flott sammenplanting»

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Ingeborg Kringeland Hald

    1. juli 2019 at 16:05

    Høres godt ut, her har lavendelen såvidt begynt å vise farge, en fin plante. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

    Svar
    • Mette Gry Larsen

      2. juli 2019 at 20:49

      Den er verdt å bake spør du meg. Nydelige lavendelen.

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Om meg

Hei, jeg heter Mette. Jeg er utdannet eiendomsmegler, men her inne er det mine hageopplevelser som råder. På Furulunden hageblogg får du se bilder og skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger m.m. I tillegg interiør fra eget og andres hjem

Følg Furulunden på Facebook

Kategorier

    Annonser Besøkshage Diverse Gjør det selv Hage Hagebøker Hagetips Hytta Interiør Jul Kjøkkenhage Kompost Konkurranse Krukkeblomster Mat Om meg Planteportrett Presse Pressetur Prosjekter På besøk hos Temareiser Ukategorisert

Translate

Arkiv

Personvernerklæring


Levert av WebNext Digitalbyrå

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å gi deg beste opplevelsen.OkMer detaljer