![Lag ditt eget lavendelsukker. På Norgesglass.](https://www.furulunden.no/wp-content/uploads/2019/07/IMG_632128229-min-925x1024.jpg)
Lag ditt eget lavendelsukker. Først av alt nyter du tanken på å skulle kjenne angen av Lavendel før du plukker inn en fin bukett som du så blander sammen med sukker.
Bare fargen på lavendelen (lavendula angustifolia) og alle insektene som koser seg med nektaren kan jo gjøre deg helt ør i blodet. Noe så vakkert skue og herlig duft. Det er sommer det!
![Lavendelhekk rundt furua.](https://www.furulunden.no/wp-content/uploads/2019/07/IMG_6265-min.jpg)
![Lag ditt eget lavendelsukker. Vakker lille på Norgesglass.](https://www.furulunden.no/wp-content/uploads/2019/07/IMG_6311-min-1024x768.jpg)
Ingredienser:
- 2 dl lyst, økologisk rørsukker
- en neve med lavendel
![Lag ditt eget lavendelsukker. Lavendelblomstene er så vakkert i sukker.](https://www.furulunden.no/wp-content/uploads/2019/07/IMG_631028229-min-1024x742.jpg)
Fremgangsmåte for lavendelsukker:
- Du kan velge om du vil ta av alle blomstene av stengelen, ha noe tørket lavendel eller stengler med lavendelblomst blandet i skjønn forening eller kun en av delene.
- Eller å kjøre blomster (uten stilk) sammen med rørsukkeret i matprosessoren eller stavmikseren. Da blir det nesten som en slags aromatisk melis.
- Disse valgene handler om hvilket estetisk uttrykk/utseende du ønsker og hvor mye smak sukkeret eller melisen skal ha.
Enkelt, rett og slett, synes ikke du også det?
![Lavendelsukker lagres på Norgesglass](https://www.furulunden.no/wp-content/uploads/2019/07/IMG_631428229-min-996x1024.jpg)
Jeg er så glad i gamle Norgesglass, så det er mitt valg til lagring av lavendelsukkeret.
Desto mer lavendel og lenger du lagrer det, dess mer smak og duft blir det. Lavendelsukker kan brukes i te og mange slags desserter og kaker, for å gi en deilig blomsteraktig smak. Eller bruk det som et alternativ til vanlig melis som dryss på kaker.
![Ei jente rusler rundt blant lavendel. Foto: Pixabay.](https://www.furulunden.no/wp-content/uploads/2019/07/girl-1469749_960_720-min.jpg)
Du kan også lage lavendelsukker av nålene/bladene på planten og kjøre det i stavmikseren sammen med sukker til en grønn masse. Oppbevares i tett glass.
Om sommeren er det alltid fint å ha noen kjeks i en krukke. Hva passer vel bedre enn å prøve ut oppskriften min på kjeks med dette Lavendelsukkeret?
Du; Ikke glem å tørke noen kvister/blomster til de små posene som man før i tiden puttet i undertøyskuffen. Det kan også være fine vertinnegaver.
TAKK FOR AT DU LESER HAGEBLOGGEN FURULUNDEN! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.