• Forside
  • Hagetips
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Hage
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Om Meg
  • Presse
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Furulunden

Hageliv - Lise for sjelen

Header Right

  • Hagetips
    • Hage generellt
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Søk
Rå, supergode pepperkakekuler uten gluten, sukker og melk

Rå, supergode pepperkakekuler uten gluten og sukker

Rå, supergode pepperkakekuler uten gluten, sukker og melk

11. desember 2020 // Mette Gry Larsen // Skriv en kommentar

Gleden er stor når jeg finner sunne alternativer til julekosen. Rå pepperkakekuler ble en slager fra første smakstest, også blant den yngre garde i familien. Et ypperlig alternativ til julegodis for deg som ønsker å unngå gluten, kumelk og sukker.

Det å kutte ut gluten, sukker og melk har hatt så god virkning på helsen min, så da deler jeg mer enn gjerne gode oppskrifter videre. Kanskje kan denne julebaksten og julegodisen være noe for deg også?

Som navnet indikerer skal pepperkakekulene ikke stekes. Godisen er enkel å lage bare du har de nødvendige ingrediensene klar.

GAMMELDAGSE PEPPERKAKER! I denne artikkelen gir jeg deg oppskrift på deilige myke pepperkaker fra gamle dager

Ingredienser til rå pepperkakekuler

  • 100 g mandelmel
  • 1 ts ingefær
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts nellik
  • 2 ts kanel
  • Noen få korn himalayasalt
  • Litt kvernet pepper
  • 3-5ss yacon sirup
Julemorgen servise til rå pepperkakekuler
Bordet hvor de fleste julegodtene serveres - rå pepperkakekuler

Alle ingrediensene til rå pepperkakekuler blandes godt

Bland sammen alle de tørre ingrediensene og tilsett yacon sirup 1 ss om gangen til du får en fast masse.

Rull små kuler og legg dem på et bakepapir på et brett. Settes i fryseren i 30 minutter. Dette gjør jeg når jeg skal dyppe dem i sjokolade. Sjokoladen stivner fortere når kulene er kalde. Etter å ha fått på sjokoladetrekket, setter jeg dem inn i fryseren på nytt slik at sjokoladen stivner enda bedre. Etter 30 minutter i fryseren kan de settes i boks i kjøleskapet dersom du ønsker å oppbevare dem der.

De rå pepperkakekulene kan serveres som de er. Jeg fikk tips om å dekke dem med hjemmelaget sjokolade. Det var en høydare. Du kan også rulle dem i hempfrø, kokos eller liknende.

Sjokoladetrekket består av

  • 50 g kakaomasse
  • 50 g kakaosmør
  • 3 ss valnøttsmør (eller annet nøttesmør)
  • 3 – 4 ss yacon sirup
  • 6 dråper monk fruit
  • Litt himalayasalt

Kakaomasse og kakaosmør smeltes i vannbad. Bland deretter inn de andre ingrediensene.

Hvis du har monk fruit i pulverform, anbefaler jeg deg å smake til blandingen.

Oppbevares i tett boks i kjøleskap eller fryser. Som all hjemmelaget sjokolade smelter den raskt, så den bør tas rett fra fryser eller kjøleskap ved servering.

Oppskriften på rå pepperkakekuler har jeg fått av helsecoach og kostholdsrådgiver Heidi Stange Noraberg i tidligere Funksjonell Medisinsk Institutt

FØLG FURULUNDEN PÅ FACEBOOK! På hagebloggen Furulunden vil du få se bilder og skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger, grønnsaksdyrking, oppskrifter m.m. I tillegg vil det også være noe interiør.

Dersom du liker denne artikkelen så del den gjerne med dine venner på Facebook.

Share13
Pin
Tweet
Share
13 Shares

Kategori: Mat

Previous Post: «Advent med grønne elementer - adventskrans i edelgran Få det koselig til advent – pynt med grønne elementer
Next Post: De 10 mest leste artikler i Furulunden 2020 Ned med Lavendel opp med Kjempeverbena - er du klar. Lavendel i full blomst»

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Om meg

Hei, jeg heter Mette. Jeg er utdannet eiendomsmegler, men her inne er det mine hageopplevelser som råder. På Furulunden hageblogg får du se bilder og skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger m.m. I tillegg interiør fra eget og andres hjem

Kategorier

    Annonser Besøkshage Diverse Gjør det selv Hage Hagebøker Hagetips Hytta Interiør Jul Kjøkkenhage Kompost Konkurranse Krukkeblomster Mat Om meg Planteportrett Presse Pressetur Prosjekter På besøk hos Temareiser Ukategorisert

Facebookgruppen Hagetips

Velkommen inn
Reiseannonse - Urbantoglandlig

Nyhetsbrev

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!

Translate

no Norwegian
no Norwegianen Englishaf Afrikaanssq Albanianar Arabichy Armenianbs Bosnianbg Bulgarianzh-TW Chinese (Traditional)cs Czechda Danishnl Dutchet Estoniantl Filipinofi Finnishfr Frenchfy Frisiangl Galicianka Georgiande Germanel Greekht Haitian Creolehaw Hawaiianiw Hebrewhi Hindihu Hungarianis Icelandicid Indonesianga Irishit Italianja Japaneseko Koreanku Kurdish (Kurmanji)la Latinlv Latvianlt Lithuanianlb Luxembourgishmk Macedonianmg Malagasyms Malayml Malayalammt Maltesemr Marathimn Mongolianmy Myanmar (Burmese)ne Nepalips Pashtofa Persianpl Polishpt Portuguesepa Punjabiro Romanianru Russiansr Serbiansk Slovaksl Slovenianso Somalies Spanishsu Sudanesesv Swedishtg Tajikta Tamilte Teluguth Thaitr Turkishuk Ukrainianur Urduvi Vietnamese

Arkiv

Personvernerklæring


Levert av WebNext Digitalbyrå