• Forside
  • Hagetips
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Hage
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Om Meg
  • Presse
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Furulunden

Hageliv - Lise for sjelen

Header Right

  • Hagetips
    • Hage generellt
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Søk

Praktiske drivhus fra GrowCamp på plass i hyttehagen

30. mai 2018 // Mette Gry Larsen // 2 Kommentarer

Growcamp - drivhus fra Danmark, ferdig montert og beplantet av grønnsaker

Endelig er drivhus (teltene) fra GrowCamp i Danmark ferdig montert og beplantet/sådd med grønnsaker. Det har tatt sin tid, men det er fordi det har vært så mye annet som har tatt tiden min i vår.

//Annonse  

Disse små drivhusene har jeg fått for å prøve dem ut gjennom vekstsesongen. Her i hyttehagen dyrker jeg grønnsaker og for første gang prøver jeg meg på agurk. Små, økologiske agurker som de lover skal smake fortreffelig.

Growcamp drivtelt, praktiske, med neting og plast. Alt du trenger for å drive frem grønnsaker og andre planter fra tidlig vår.

HAGETIPS! Det er Facebookgruppen hvor du enkelt får og gir svar på hagerelaterte spørsmål. Meld deg inn her.

Hvem er ikke lei av insekter og snegler? Her er det netting som er festet med borrelås og enkel å rulle opp når du skal hente grønnsaker, som du nennsomt har stelt og pleiet med gjødsel og vann. Jeg har satt drivhusene opp mot syd, så her det sol fra morgen til kveld.  

Karmene fra GrowCamp kan du få så høye du ønsker

Det er mulig å bygge flere karmer oppå hverandre så du får dyrkningsområdet i passende høyde (i alle fall hvis du har dårlig rygg og såre knær). Disse karmene er laget i sibirsk lerk og kan om du ønsker det settes inn med jernvitrol før du monterer dem. Annet stoff er ikke anbefalt til karmer hvor du skal dyrke spiselige ting.  

Alt kommer flatpakket, med gode arbeidsbeskrivelser for monteringen (bare spør den gode hjelperen min, Tor). Jeg har valgt å sette dem rett på bakken, men du kan få dem med hjul og bein også.

Growcamp drivhus sett fra den siste eksisterende pallekarmen.

Praktisk med plast for rask spiring

Som du ser så kan hele drivhuset dekkes med plast (som enkelt kan rulles opp). Det er selvfølgelig for å få passende temperatur for varmekrevende planter.  

I tillegg kan du med å ha plasten nedrullet starte sesongen tidligere enn på friland. Jeg har også fått med brett som jeg kan henge på stengene oppe. Det passer utmerket når jeg skal starte litt tidlig med frøsåing. Her kan jeg selvfølgelig også så blomster som jeg skal ha ute i bedene.

HAGETIPS! Varmkompost er hagens gull. I denne artikkelen hjelper jeg deg i gang.

Her får du en titt inn i et Growcamp drivhus med mine akurkplanter som allerede har kommet seg godt i løpet av noen få dager.

Agurkplantene trives allerede utmerket og rødbetene og bønnene er i full driv. Her spirer det utrolig fort.

Groacamp, drivtelt. Tre høybed og med insektsnett og plast.

Det er luftemulighet mens plasten er på drivhusene

Selv om hele drivhuset kan dekkes med plast for rask og lun spiring, er det mulig å ta ned plasten fra denne trekanten slik at det blir luftig og passe varmt inni drivhuset. I år har vi jo fått tidlig sommer, så det har faktisk vært riktig å ha lufting også om nettene allerede nå i mai.  

Jeg har fått med koppertape også, men den bruker jeg på pallekarmene som jeg har hjemme. De skal forhindre snegler fra å forsyne seg av godsakene vi har plantet i høybedene våre.

Her ser du drivhusene fra Growcamp under montering og plassering

Jada, det var en jobb å gjøre for meg (med hjelp fra Tor). Jeg hadde jo pallekarmer stående her fra før.

Fin trim og så mye fint i vente. Prosjekter gås på med krum hals her hos prosjektørene Tor og meg, hehe.

FØLG GJERNE FURULUNDEN PÅ FACEBOOK – for skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger, interiør, grønnsaksdyrking, oppskrifter m.m.

Jeg har kledd Growcamp drivhusene med duk for å beskytte treverket.

Forskjellen på en hageekspert og meg som er en hageentusiast, er at eksperten ville ha valgt knotteplast inni i stedet for duk.

Eksperten kommer på det før montering og entusiasten i etterkant, kremt. Mye enklere å håndtere samt mer varig vil jeg tro.  

Jeg hadde mye god kompostjord i de pallekarmene som jeg fjernet, så det er brukt om igjen. I tillegg har jeg plukket tang fra stranden og blandet i sammen med kukompost. Dette er snadder for grønnsakene. Tro du meg!! Dette har jeg brukt før også.  

I bunnen har jeg mye kvist og avfall fra hagen for å fylle ut litt

Oppå der har jeg avispapir som jeg tenker komposteres etterhvert sammen med hageavfallet som jeg har lagt i bunnen. Lurt, ikke sant?  

Med GrowCamp drivhus trenger du ingen forkunnskaper og resultatene kommer kjapt.

Her er det urter og grønnsaker fra en av de gamle pallekarmene i full groglede.

En av de gamle pallekarmene er bevart fordi det fortsatt var plass til den her. Som du ser så er urter, toppløk og salat i full groglede. Makan til forsommer har aldri jeg opplevd i hvertfall.  

Du finner masse fin informasjon på hjemmesiden til GrowCamp her. Drivhusene er laget ut fra en hageeiers forgremmelse over innsekter og snegler. I 2009 vant de to priser på årets beste oppfinnelse på hageutstillingen i Glee i England.

Flere nyttige artikler som kan være til hjelp ved dyrking av grønnsaker

  • Såkalender for urter og grønnsaker
  • Varmkompost er hagens gull, her får du tips til å komme i gang
  • Slik lykkes du med frøsåing og riktig plantelys
  • Så frø – mange tips til hvordan du best kan så
  • Hvordan dyrke grønnsaker økologisk? Kortreist og sunt

TAKK FOR AT DU LESER HAGEBLOGGEN FURULUNDEN! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Share5
Pin1
Tweet
Share
6 Shares

Kategori: Annonser, Kjøkkenhage

Previous Post: « Artig besøk av bredkantet humlesvermer i syrinbusken
Next Post: Presse – Furulunden »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Vilt og vakkert

    31. mai 2018 at 12:40

    Heisann, ja nå er det grotid…. og ikke minst vannetid. Jorda er jo nesten tørr igjen før vannstrålen rekker rundt…
    Dette så fint og ryddig ut. Vi har tenkt på å få pallebed i Lia neste år. Godt tips! Ser at du har fått ny lay out. Veldig fin!

    Svar
    • Mette Gry Larsen

      1. juni 2018 at 17:10

      Så fint at du er inspirert 🙂 Jeg ankom hytta for litt siden og da var det 5 dager siden sist jeg var her. Du kan ikke ane hvor mye det har vokst på disse dagene. For et sommervært vi har 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Om meg

Hei, jeg heter Mette. Jeg er utdannet eiendomsmegler, men her inne er det mine hageopplevelser som råder. På Furulunden hageblogg får du se bilder og skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger m.m. I tillegg interiør fra eget og andres hjem

Kategorier

    Annonser Besøkshage Diverse Gjør det selv Hage Hagebøker Hagetips Hytta Interiør Jul Kjøkkenhage Kompost Konkurranse Krukkeblomster Mat Om meg Planteportrett Presse Pressetur Prosjekter På besøk hos Temareiser Ukategorisert

Facebookgruppen Hagetips

Velkommen inn
Reiseannonse - Urbantoglandlig

Nyhetsbrev

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!

Translate

no Norwegian
no Norwegianen Englishaf Afrikaanssq Albanianar Arabichy Armenianbs Bosnianbg Bulgarianzh-TW Chinese (Traditional)cs Czechda Danishnl Dutchet Estoniantl Filipinofi Finnishfr Frenchfy Frisiangl Galicianka Georgiande Germanel Greekht Haitian Creolehaw Hawaiianiw Hebrewhi Hindihu Hungarianis Icelandicid Indonesianga Irishit Italianja Japaneseko Koreanku Kurdish (Kurmanji)la Latinlv Latvianlt Lithuanianlb Luxembourgishmk Macedonianmg Malagasyms Malayml Malayalammt Maltesemr Marathimn Mongolianmy Myanmar (Burmese)ne Nepalips Pashtofa Persianpl Polishpt Portuguesepa Punjabiro Romanianru Russiansr Serbiansk Slovaksl Slovenianso Somalies Spanishsu Sudanesesv Swedishtg Tajikta Tamilte Teluguth Thaitr Turkishuk Ukrainianur Urduvi Vietnamese

Arkiv

Personvernerklæring


Levert av WebNext Digitalbyrå